INFORMATII PENTRU UTILIZATORII DE APARATURA ELECTRIA SI ELECTRONICA - Multiprodenergo
Suntem autorizati AFM! Pentru oferte Sisteme fotovoltaice apelati numarul: 0755.021.342; Pentru Avize Tehnice de Racordare zona Ilfov 0747.051.564;

INFORMATII PENTRU UTILIZATORII DE APARATURA ELECTRICA SI ELECTRONICA

1. Orice persoana juridica precum si orice persoana fizica, utililizatoare a unui echipament electric și electronic (EEE) detine un rol activ in protejarea mediului inconjurator. Astfel ca, fiecare dintre noi avem obligatia de a contribui activ la reutilizarea, reciclarea şi alte forme de valorificare a EEE. La sfârsitul vieții de functionare, aparatele utilizate devin deșeuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

2. Beneficiarul are obligația de a nu elimina deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) ca deșeuri municipale nesortate și de a colecta separat aceste DEEE; Acestea pot conține substanțe periculoase ce au un impact negativ asupra mediului și sănătății umane în cazul în care nu sunt colectate separat.

3. Colectarea DEEE se va efectua prin serviciul public de colectare a DEEE, prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizați pentru colectarea DEEE, prin intermediul S.C. Multiprod Energo S.R.L. – conform pct. 4 si 5 de mai jos;

4. S.C. Multiprod Energo SRL aplică politica de colectare a DEEE în sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislației in vigoare, dacă echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat;

5. S.C. Multiprod Energo SRL asigură colectarea, in timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, fara obligatia acestora de a cumpara EEE de tip echivalent, a DEEE de dimensiuni foarte mici la adresa sa din Buzau, Sos. Bucuresti, nr. 12.

6. S.C. Multiprod Energo SRL este inregistrata in Registrul National al Producatorilor de Echipamente Electrice si Electronice sub nr. RO-EEE-4396-2022-09-20. Autorizarea poate fi consultata aici .

7. Incearca acasa, pe strada si la birou sa dau un exemplu celor din jur : colecteaza separat obiectele din plastic si hartie si depune-le numai in containerele speciale. Foloseste cat mai putine pungi din plastic (acestea se degradeaza intr-o perioada de cativa ani). Acelasi lucru se poate intampla cu substantele periculoase care sunt continute in aparatura electrica si baterii care ajung in sol, apa sau aer.
DEEE sunt marcate cu un simbol ce reprezinta o pubelă cu roți barată cu o cruce: